Undervisnings-niveauer

OBS!
For alle hold gælder det, at tilmelding til undervisning KUN er gyldig efter forudgående aftale med undervisningskoordinatoren.

Klubben ejer ponyer/heste i de fleste størrelser og tilbyder undervisning for elevryttere på nedenstående holdtyper:
Indslusning 4-10 årFor nye ryttere imellem 4 og 10 år.
På holdet er der ekstra hjælp til at lære at strigle hesten og gøre hesten klar.
Der ride-undervises i 30 minutter.
Krav til forældre: deltage i strigling af hesten og lære at sadle op og af, så forældre kan hjælpe barnet, hvis det ikke selv kan. Der kan være behov for at forældre trækker barnet på hesten.
Indslusning 6+ år
For nye ryttere der er minimum 6 år og kan modtage kollektive beskeder.
Her læres det mest grundlæggende indenfor ridning og klargøring af hesten.
Når man selvstændigt kan strigle, sadle op og af, ride selvstændigt skridt og trav på mindst to forskellige heste, og kender og forstår øvelserne skråt igennem, slangegang 2 buer, parade samt 20 m volte kan man flytte videre til et andet hold.
Målet er at rytteren lærer selv at strigle korrekt og sadle hesten op og af.
Krav til forældre: hjælpe med strigling og opsadling, hvis det er nødvendigt. Der kan være behov for at forældre trækker barnet på heste.
Begynder
På begynderholdene rides selvstændigt i skridt og trav og der læres at at ride rigtig diagonal i trav.
Læring i anspring til galop og at galopere påbegyndes.
Holdet traver over bomme eller springer helt små gymnastikspring en gang imellem.
Målet er at rytteren selv kan strigle korrekt og sadle hesten op og af.
Krav til forældre på børnehold: forældre hjælper med strigling og opsadling, hvis det er meget nødvendigt fx hvis barnet ikke selv kan nå.
LetøvetPå letøvet rides selvstændigt i både skridt, trav og galop.
Der er fokus på at ride med sæde og schenkler, indvirke korrekt på tøjlen, stille/runde hesten korrekt, samt at lære hvordan man påvirker hestens forpart eller bagpart.
Der snuses til øvelser såsom schenkelvigning, tilbagetrædning, versader mv.
Holdet springer gymnastikspring en gang imellem.
Øvet
På øvet hold kan du ride selvstændigt skridt, trav og galop.
Du har styr på rytterens signaler (se beskrivelse af letøvet) og deres indvirkning på hesten.
På holdet læres og trænes øvelser som schenkelvigning, tilbagetrædning, versade mv.
Holdet springer gymnastikspring en gang imellem.
Spring
På springholdet læres alt hvad der hører sammen med at springe, fx opstilling under springet, tilridningen til springet, rytterens signaler ved springning osv.
Du behøver ikke at have sprunget før for at komme på springholdet, men du skal have styr på grundridningen, kunne ride selvstændigt og have fuldt styr på hesten i alle tre gangarter (skridt, trav og galop).