Nyheder

Ryttermærker


Med Dansk Ride Forbunds opgradering af Ryttermærkerne pr. 1. januar 2021, har bestyrelsen i Sabro Rideklub besluttet, at Ryttermærkerne fremover bliver en del af klubbens elevskole.

Ryttermærkerne består nu af tre niveauer:

I Ryttermærkerne gennemgåes en række praktiske færdigheder og teoretiske temaer, der gennem de tre niveauer gradvist udbygges og nuanceres i takt med elevens alder og træningsniveau.
De tre niveauer giver basisviden, der klæder eleven på til at omgås, forstå og pleje heste både fra jorden og i ridningen på en sikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.

Emnerne/temaerne er (alle emner indgår ikke i alle Ryttermærker/niveauer):

  • Sikkerhed
  • Hestens biologi
  • Omgang med heste
  • Ridning
  • Etik
  • Hestehold
  • Hestens læring

Ryttermærkerne skal tages i kontinuerlig rækkefølge, og hvert enkelt Ryttermærke afsluttes med den tilhørende Ryttermærkeprøve. Den tages online efter indstilling fra din underviser i klubben.

I indkøringsfasen vil alle klubbens elev-ryttere starte med Ryttermærke 1 uanset om man er begynder eller øvet. Herefter fortsættes til de efterfølgende Ryttermærker.

Det er ikke et krav at tage selve prøven, men vi anbefaler at de tages, da det er en god indikation for om teorien er forstået.

Ved hver bestået Ryttermærke modtager man en Ryttermærkenål, der kan sættes på ride- og/eller stævnetøjet.

En del af undervisningen bliver lagt ind i elev-rytternes vanlige undervisning. Derudover vil der blive afholdt enkelte gange med teoriundervisning for hvert Ryttermærke.

Teoriundervisningen er nyttig viden og et krav, hvis man ønsker at tage prøven.

Nærmere information med datoer for teoriundervisning og tilmelding kommer på hjemmesiden.

Alle Ryttermærker er gratis i SABR. Elever der har taget og bestået en Ryttermærkeprøve får 50% rabat på D-licens i Rideforbundet, hvis de køber licensen inden for max. et år, efter at prøven er bestået.

Du kan læse mere om DRF's Ryttermærker - HER 


Kontakt info@sabrorideklub.dk, hvis du har spørgsmål.

Instagram
Vi takker vore sponsorer